verras je gast gepast!!

cefas hoofs, uw gastheer en steun
Uw gastheer en presentator
 Laat mij je gasten op een ontspannende en gepaste wijze door de avond loodsen, de voor jou belangrijke gasten aankondigen en je rechterhand zijn in sfeermanagment. Je hebt aan mij een vriendelijke behulpzame gastheer en een rustige heldere spreker. Overigens zijn alle typetjes ook geschikt als ludieke presentator!
Typetjes en Animatie
De mogelijkheden zijn eindeloos en  mijn stal staat vol met de meest excentrieke figuren die stuk voor stuk staan te trappelen om de gasten een uniek moment te bezorgen. Om je een idee te geven wat je te wachten staat zal ik een aantal van mijn favorieten types aan je voorstellen. Zoals bijvoorbeeld...
OpaBah! wat nou? achter de geraniums?! (verbaal en fysiek)
Deze ouwe knakker 
(ik schat hem ergens achter in de tachtig) 
is een schrandere spreker, en brutaal als de raven. Hij gaat de gelegenheid om over van alles en nog wat te klagen niet uit de weg, en hij houd zeker niet van brutale apen. Maar vrees niet, zijn kleindochter vertrouwde mij met een knipoog toe dat hij harder blaft dan dat hij bijt...Opa is een innemende oude man met bij tijd en wijle surrealistisch elastische ledenmate.

lekker auwbette mee d'n buren in d'n veestraot!Joske (verbaal)
Waarom hij d'r precies is, is niet altijd even duidelijk. Soms is hij de vriend van de broer van de zus van de vrouw van de zoon van de conciërge. Soms is hij uitzendkracht en verantwoordelijk voor de natjes en de droogjes, en soms liep hij gewoon binnen omdat het er wel gezellig uit zag. Deze ras echte Brabander heeft zijn kleinsteedse wijsheden altijd klaar liggen en steekt die niet onder stoelen of banken, en ieder gesprek mond wel weer uit in een van zijn uitgebreide en vaak de waarheid tartende anekdotes. Maar hij komt in de eerste plaats om te feesten, en als het aan hem ligt feest iedereen mee!

Jan-Jan (verbaal en slap-stick)euh, mevrouw, mag ik een ranja?
Gut, och Gut! wat komt daar nou aan lopen?
Als een muurbloempje met grootse plannen kijkt hij de kat uit de boom en zonder het door te hebben trekt hij de aandacht van alle gasten. nerveus en schichtig schuifelt hij naar de bar en besteld een extra sterke ranja. deze wandelende neurose heet Jan-Jan en dankzij zijn onbeholpen en naïeve karakter is er geen ziel in de zaal die niet voor hem smelt. en steeds vraag je je af: lach ik hem nu toe of uit?

mime, clownerie en improvisatie met een zwart strikjeOber (fysiek en clownesk)
Ik heb gekozen voor de ober omdat het een vorm is die onmisbaar is op ieder feest en dien ten gevolgen niet een, twee, drie opvalt. Maar in wezen is deze ober een carte blanche om alle registers open te trekken, en een onnavolgbare mix van mime, clownerie en improvisatie op de gasten los te laten. 

 

 

De regenjas (mime)
Een potloodventer een viespeuk...natuurlijk totááál ongepast en schandalig banaal! maar wel grappig...

zonder een woord te wisselen drijft hij groepjes vrouwen uiteen die achter de eerste de beste heer schuilen (de heren lachen zachtjes in hun vuistje). even voor de goede orde...ik laat mijn potlood netjes waar hij hoort hoor!

Dit was dus een kleine greep uit het assortiment, maar ik sta altijd open voor nieuwe ideeën!
Bel me of mail me gerust voor meer informatie!

 

 

 

 

thuis contact

 

pssst! potlood kopen?!

Fotografie: Dhinand kleine